top of page

Wat te doen in Madrid I 15x Madrid met kinderen

Spanje is misschien wel een van de mooiste landen ter wereld. Met de lange kustlijn met de mooiste stranden, de rijke geschiedenis, de unieke architectuur en de indrukwekkende bergketens is Spanje een divers en prachtig land om te bezoeken. En zeker ook voor kinderen is Spanje een erg fijn land, omdat de Spaanse bevolking altijd erg vriendelijk is voor kinderen. Kinderen en familie zijn het allerbelangrijkste voor de Spaanse mensen. Een vakantie naar Spanje met kinderen is dan ook altijd een goed idee.

Madrid, 15x Madrid met kinderen. Lees nu al onze reistips op onze reisblog Kusjes van ons voor een stedentrip naar Madrid met kinderen.

Maar welke steden zijn er leuk om met kinderen te bezoeken in Spanje? Is Madrid een goede bestemming voor een stedentrip met kinderen? Lees het hieronder in onze reisblog 15x Madrid met kinderen, een complete reisgids voor jouw stedentrip Madrid.


Is Madrid een goede bestemming voor een stedentrip met kinderen?

In Spanje zijn er meerdere steden die leuk zijn om te bezoeken met kinderen.

Madrid is niet een van de eerste steden waar je aan denkt voor een stedentrip met kinderen en toch is Madrid een hele kindvriendelijke stad. De levendige en grootse hoofdstad van Spanje is een erg leuke stad om te ontdekken met kinderen. Madrid heeft mooie parken, unieke musea, paleizen en je eet er churros met chocolade als ontbijt, dat klinkt toch meer dan leuk voor kinderen.





Het vervoer in Madrid

Madrid is een compacte stad met de belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid op loopafstand van elkaar. Dat is ook met kinderen wel zo fijn. Mocht je nu geen zin hebben om te wandelen, dan kun je in Madrid ook de metro nemen. Het metrosysteem is Madrid is duidelijk en eenvoudig en brengt je zonder te hoeven lopen naar de belangrijkste bezienswaardigheden in Madrid.



Wij vinden het altijd leuk om gewoon heerlijk door de stad te lopen met de jongens en de sfeer van de stad in ons op te nemen. Maar ben je nu nog op zoek naar wat tips over wat je allemaal met kinderen kunt doen in Madrid, naast het wandelen door de stad, dan zetten wij 15 leuke dingen om te doen met kinderen in Madrid voor je op een rijtje.



15 dingen die je met kinderen kunt doen in Madrid


Madrids Hop on Hop off City tour, de complete tour door Madrid in 1 dag

Een fijne en snelle manier om Madrid te ontdekken is met de Hop On Hop Off City tour van Madrid. Deze bussen vind je in alle grote steden en dus ook in Madrid. Vooral met jongere kinderen vinden wij dit altijd een erg fijne manier om de stad te ontdekken. Je weet zeker dat je geen bezienswaardigheden mist en de bus stopt voor de deur bij deze highlights van Madrid, dat scheelt heel veel lopen.


Koop HIER je tickets voor de Hop on Hop Off City tour bus van Madrid.

Madrid, 15x Madrid met kinderen. Lees nu al onze reistips op onze reisblog Kusjes van ons voor een stedentrip naar Madrid met kinderen.

Roeien in Buen Retiro Park, het mooiste park van Madrid

Buen Retiro Park is wat ons betreft het mooiste park van Madrid en misschien wel een van de mooist aangelegde parken die we ooit gezien hebben. In dit park kun je, je zeker een aantal uur vermaken en ook de kinderen kunnen hier lekker vrij rondrennen. Om je tijd in Buen Retiro Park nog wat extra leuk te maken, kun je een roeibootje huren op het aangelegde meer. Een half uurtje roeien in het zonnetje is voor kinderen een superleuke ervaring. En het is ook eigenlijk wel een rustgevende activiteit midden in de drukke stad van Madrid.





Churros en Chocolade eten in Madrid

De belangrijkste en bekendste lekkernij in Madrid is toch wel Churros met Chocolade. Of je er nu voor kiest om het als ontbijt te eten of als tussendoortje, lekker is het zeker. Churros met Chocolade kun je echt op elke straathoek kopen in Madrid, maar de bekendste plek om deze Churros met chocolade te eten in Madrid is toch wel Chocolaterie San Gines. Zowel volgens locals, als toeristen kun je hier echt de allerlekkerste Churros met chocolade in Madrid kopen.




Parque de attraciones Madrid, een dagje uit in Madrid

Parque de attraciones Madrid is een pretpark aan de rand van Madrid. Het park is niet zo heel groot, maar wel erg leuk. Er zijn veel attracties voor kleine kinderen en vooral Nickolodeon land is dan erg leuk. Dit is misschien wel het leukste gedeelte van het park met de Paw Patrol en Spongebob figuren.

Ook zijn er voldoende restaurants om heerlijk te lunchen.


Koop HIER je tickets voor Parque de Attraciones Madrid.


Naar de Koala's staren in de zoo van Madrid

Madrid heeft een hele leuke en verrassend grote Zoo. Wij hebben ook de Zoo in Valencia en de Zoo in Barcelona bezocht, maar de Zoo van Madrid is toch vele malen leuker. De Zoo van Madrid heeft een Aquarium, een reptielcentrum en zelfs een Dolfinarium. Maar onze favorieten waren toch echt wel de panda’s en de koala’s. Ik weet niet wat het is, maar zo’n koala is gewoon te schattig om te zien. En natuurlijk zijn er ook speeltuinen en restaurants in de Zoo van Madrid. Door de grootte van het dierenpark en de shows en activiteiten, kun je, je hier echt zeker wel een hele dag vermaken.


Wil je de Zoo en het Aquarium van Madrid graag bezoeken, klik dan HIER voor tickets.


Madrid, 15x Madrid met kinderen. Lees nu al onze reistips op onze reisblog Kusjes van ons voor een stedentrip naar Madrid met kinderen.




Het Prado Museum, historie en cultuur in Madrid

Het Prado Museum in Madrid wordt ook wel het Louvre van Madrid genoemd. Het is een heel groot museum met voornamelijk klassieke werken van bijvoorbeeld Goya. Omdat het museum zo groot is, kun je, je ook hier wel uren vermaken. Het is wellicht verstandig om je van tevoren wat in te lezen in wat er allemaal te zien is in het Prado Museum. Want omdat het zo groot is, loop je hier zonder doel als snel een beetje verloren rond. Eigenlijk net als in het Louvre is er gewoon te veel te zien.


Wil je het Prado Museum graag bezoeken, klik dan HIER voor tickets.




El Palacio Real, kijken hoe de koningen leven in Madrid

El Palacio Real is het koninklijke paleis van Madrid. Het paleis van de Spaanse koninklijke familie, alhoewel dit Palacio Real sinds 1931 alleen nog maar als werkpaleis wordt gebruikt. De koninklijke familie woont tegenwoordig in een eenvoudiger paleis in een buitenwijk van Madrid. El Palacio Real is echt een paleis, zoals je deze in de films ziet. Klassiek, overdreven, groots en majestueus. Tijdens een stedentrip naar Madrid met kinderen, zou ik dit koninklijke paleis zeker bezoeken. Want voor kinderen is het echt een kijkje in hoe een koninklijke familie woont en dat is toch echt bijzonder indrukwekkend.


Lees de blog die wij schreven over dit indrukwekkende paleis HIER.


Wil je het Palacio Real, het koninlijke paleis, graag bezoeken, klik dan HIER voor tickets.



Madrid, 15x Madrid met kinderen. Lees nu al onze reistips op onze reisblog Kusjes van ons voor een stedentrip naar Madrid met kinderen.

Caixaforum, cultuur en moderne architectuur in Madrid

Caixaforum is een bijzonder museum en cultureel centrum in Madrid gelegen aan de Paseo del Prado. Het museum heeft een indrukwekkende moderne kunstcollectie, maar heeft voornamelijk veel tijdelijke exposities. Zo was er al eens een Andy Warhol expositie, maar ook bijvoorbeeld een Disney expositie. Voordat je hier naartoe gaat, is het dus wel handig om te kijken wat er op dat moment te zien is in het museum.

Alhoewel je dit gebouw ook al zou kunnen bezoeken voor de architectuur alleen. Want zowel de groene, botanische muur aan de buitenzijde, als de toffe trap aan de binnenzijde zijn gegarandeerd aandachtstrekkers.


Klik HIER voor meer informatie.





Parque Madrid Rio, even aan de drukte van Madrid ontsnappen

Parque Madrid Rio is een park wat aan de andere kant van de stad ligt, dan Buen Retiro Park. Het park loopt langs de Manzanares Rivier en is vooral bekend om het grote aantal speeltuinen wat je hier kunt vinden. Je kunt hier namelijk maar liefst 17 speeltuinen vinden die verdeeld liggen over de gehele lengte van het park. Wil je de kinderen dus even lekker laten spelen, dan is dit zeker een plek waar je dat kunt doen.




Mercado de San Miguel, tapas proeven in Madrid

Mercado de San Miguel is een markthal waar je vooral lekker informeel kunt eten. Het is markthal met in het midden van de hal tafeltjes, waar je gezellig kunt zitten. Je kunt bij de verschillende marktstalletjes verschillende tapas uitproberen. Het is vooral het informele wat hier heel fijn is voor de kinderen. Ze hoeven niet braaf aan een tafeltje te zitten, maar kunnen lekker rondlopen en hun eigen tapas uitkiezen.


KLIK HIER voor meer informatie over Mercado de San Miguel.



Madrid, 15x Madrid met kinderen. Lees nu al onze reistips op onze reisblog Kusjes van ons voor een stedentrip naar Madrid met kinderen.

Bernabue Stadion, het stadion van Real Madrid voor de voetballiefhebbers in Madrid

Dit is vooral een leuke activiteit tijdens een stedentrip Madrid voor kinderen die van voetbal houden, want een bezoekje aan het voetbalstadion van Real Madrid staat zeker niet bij iedereen boven aan het lijstje. Bernabue Stadion is het stadion van Real Madrid, toch wel een van de bekendste voetbalclubs van Spanje en Europa. Voor voetballiefhebbers is dit dus toch wel een beetje een must do als je in Madrid bent.

Je kunt hier verschillende rondleidingen boeken om het stadion van binnen te bezichtigen.


Wil je het Bernabue stadion van Real Madrid graag bezoeken, klik dan HIER voor tickets.






Aquapark Madrid, een moment van afkoeling in Madrid

Vooral in de zomers kan het best warm worden in Madrid en is een dagje afkoelen in een van de waterparken aan de rand van Madrid een welkom afwisseling van deze warmte.

De twee meest bekende waterparken van Madrid zijn Aquopolis Villanueva Madrid en Parque Warner Beach. Ze hebben beide leuke glijbanen en genoeg waterpret attracties voor de kleinste, alleen ziet Parque Warner Beach er net iets leuker uit.

Maar beide parken zijn echt heel erg leuk om te bezoeken


Koop HIER je tickets voor Aquopolis Madrid.

Liever naar Parque Warner Beach, klik dan HIER voor tickets.


Parque Warner Madrid, voor wat actie in Madrid

Parque Warner Madrid is een tweede pretpark aan de rand van Madrid. Ook dit park is niet zo heel groot, maar er zijn wel voldoende leuke attracties. En zelfs de Looney Tunes kom je hier nog tegen. Je vindt hier Europa’s hoogste hangende achtbaan, Europa’s hoogste valtoren en een van de langste houten achtbanen. Bovendien zijn er ook een aantal waterattracties om af te koelen tijdens de hete zomer.

Het is in ieder geval zeker geen saaie activiteit tijdens een stedentrip Madrid.


Wil je Parque Warner graag bezoeken, klik dan HIER voor tickets.



El Rastro markt, struinen door Madrid

Elke zondag kun je naar de El Rastro markt in Madrid. Het is echt een magische markt, waar je met de kinderen op zoek kunt naar allerlei vintage schatten tijdens je stedentrip Madrid. In de hoofstraat van El Rastro markt wordt voornamelijk kleding verkocht, maar in de zijstraten vind je ook veel antiek, vintage en unieke nieuwe spullen. Ben je op een zondag in Madrid, dan wil je deze markt echt niet missen.




Faro de Monclao, het mooiste uitzicht over Madrid

Faro de Monclao in Madrid is een uitkijkpunt, van waaruit je uitzicht hebt over heel Madrid. Het is uitkijktoren van maar liefst 92 meter hoog en een van de mooiste uitkijkpunten in de Madrid. Vanuit het platform dak heb je een 360 graden uitzicht over Madrid. Wanneer je kinderen geen hoogtevrees hebben, is dit een heel tof uitje tijdens je bezoek aan Madrid. Zeker een activiteit met het mooiste uitzicht tijdens je stedentrip Madrid.


Klik HIER voor meer informatie over Faro de Monclao.





Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page