top of page

Vigur Island: De Beste Plek om Puffins en Wildlife te Spotten in IJsland

Stel je een klein eiland voor waar je midden in de IJslandse natuur, omringd door puffins, de tijd van je leven hebt. Klinkt dat goed? Maak kennis met Vigur Island, een verborgen parel waar natuurliefhebbers hun hart kunnen ophalen. Op dit bijzondere en compacte eiland kun je niet alleen puffins zien, maar ook genieten van andere wilde dieren die hier hun thuis hebben gevonden. Vigur Island is dé plek in IJsland voor iedereen die houdt van unieke natuurervaringen en de schoonheid van wildlife.

Voor ons was een bezoek aan dit IJsland een last-minute beslissing, maar het was een van de meest bijzondere dingen die we gedaan hebben in IJsland.


Reisgids IJsland; lees alles over Vigur Island, een bijzondere eilanden in het noorden van IJsland op kusjesvanons.com


Wat maakt Vigur Island zo bijzonder?

Vigur Island is een verborgen parel in het westen van IJsland. Het eiland is klein en charmant, maar zit boordevol natuurlijke wonderen.


Een Oase voor Puffins

Vigur Island is zonder twijfel een van de beste plekken om puffins te zien. Deze kleurrijke vogels, ook wel papegaaiduikers genoemd, komen in groten getale naar het eiland om te nestelen. In het voorjaar landen ze met honderduizenden tegelijk op dit eiland om zich voort te planten.


En wanneer je op IJsland bent, hoort het zien van een puffin toch wel thuis op je IJsland bucketlist.

Het beste seizoen om puffins te zien is van mei tot augustus. Tijdens deze maanden zie je duizenden puffins op de kliffen en in de lucht.

Waarom zijn puffins zo dol op Vigur Island? Het eiland biedt perfecte nestplaatsen in de vorm van zachte, grasrijke heuvels. Ook hebben de puffins hier een overvloed aan voedsel zoals vis. Dit maakt Vigur een ware oase voor deze indrukwekkende vogels.


Reisgids IJsland; lees alles over Vigur Island, een bijzondere eilanden in het noorden van IJsland op kusjesvanons.com



Andere Fascinerende Wildsoorten

Vigur Island is niet alleen een paradijs voor puffins. Het eiland herbergt een breed scala aan fascinerende dieren en planten. Hier zijn enkele andere wilde bewoners die je kunt tegenkomen:

  • Zeehonden: Je kunt vaak zeehonden zien zonnen op de rotsen langs de kust. Ze zijn nieuwsgierig, en soms zie je hun kopjes boven water uitsteken terwijl ze rondzwemmen.

  • Arctische sternen: Deze vogels maken indrukwekkende reizen tussen de Noordpool en Antarctica. Hun sierlijke vlucht en luidruchtige roep zijn niet te missen.

  • Eidereenden: Deze eenden zijn beroemd om hun zachte donsveren, die al eeuwenlang worden verzameld voor beddengoed.

  • Flora: Vigur heeft ook een verrassend gevarieerde flora. Je vindt er bijvoorbeeld kleurrijke wilde bloemen en zeldzame mossoorten. Dit maakt het eiland een lust voor het oog voor zowel vogelliefhebbers als botanici.


Vigur Island is een waar natuurparadijs. Het biedt een thuis aan veel verschillende diersoorten en heeft een rijke geschiedenis. Of je nu komt om de puffins te zien, de zeehonden te bewonderen, of simpelweg te genieten van de ongerepte natuur, Vigur heeft voor ieder wat wils.

Naast vogels kun je ook luierende zeehonden zien, die genieten van de rust op dit eiland.


Reisgids IJsland; lees alles over Vigur Island, een bijzondere eilanden in het noorden van IJsland op kusjesvanons.com

 

Hoe verken je het eiland Vigur?

Het eiland Vigur is echt piepklein en er is dan ook helemaal niet zo veel om te verkennen.

Het belangrijkste om te weten is dat je dit eiland niet op eigen houtje kunt verkennen. De familie die dit eiland beheerd en ook daadwerkelijk op dit eiland woont, leiden je rond het eiland. Dit is vooral omdat ze het dierenleven op het eiland willen beschermen. Toeristen hebben de neiging om altijd zo dicht mogelijk bij de dieren te komen en daarmee verstoren ze het thuis van de verschillende diersoorten. Het is dan ook belangrijk dat je de instructies goed opvolgt en zorgt dat deze dieren Vigur Island nog jarenlang als hun thuis kunnen beschouwen.

De rondleiding brengt je langs de kleine vuurtoren, waar je duizenden puffins kunt zien. Vanuit daar loop je over een interessant stukje, waarbij je met stokken langs je hoofd door de wat agressieve vogels moet lopen. Tip; draag geen paars. Deze vogels worden aangetrokken door paars en mijn paarse muts werd dan ook meerdere malen gebeten door deze vogels.

 

Vergeet vooral niet om tijdens de wandeling de tijd te nemen om te genieten van de rust en de natuurlijke schoonheid van Vigur Island.




 

Behoud en Duurzaamheid

We zeiden het hierboven al; Natuurbescherming is cruciaal op Vigur Island. Dit kleine eiland is een paradijs voor vogels, waaronder de charmante papegaaiduikers. Om ervoor te zorgen dat toekomstige generaties deze prachtige plek kunnen ervaren, moeten we allemaal ons steentje bijdragen. Maar hoe doe je dat?


Hoe Jij kunt Bijdragen aan het Behoud

Als je Vigur Island bezoekt, zijn er veel manieren waarop je kunt helpen de natuur te behouden. Hier zijn enkele eenvoudige tips:

  1. Blijf op de paden: Lopen buiten de aangegeven paden kan de fragiele vegetatie beschadigen en de broedplaatsen verstoren. Dus, blijf binnen de lijnen!

  2. Laat geen afval achter: Dit lijkt misschien logisch, maar het is zo belangrijk. Neem altijd je afval mee, zelfs biologisch afbreekbaar materiaal zoals fruitresten kan schadelijk zijn.

  3. Gebruik geen plastic: Probeer je gebruik van plastic te minimaliseren. Kies voor herbruikbare waterflessen en draagtasjes.

  4. Respecteer de dieren: Kom niet te dichtbij de vogels en andere wilde dieren. Gebruik een verrekijker om ze van een afstand te bewonderen.

  5. Volg de regels: Lees en volg altijd de instructies van lokale gidsen en borden. Ze zijn er niet voor niets!

Met deze eenvoudige stappen kunnen we allemaal bijdragen aan het behoud van Vigur Island. Laten we deze magische plek samen beschermen voor de toekomst!



Reisgids IJsland; lees alles over Vigur Island, een bijzondere eilanden in het noorden van IJsland op kusjesvanons.com


Vigur Island; een echt stukje IJsland

Vigur Island is een verborgen parel in IJsland waar elke natuurliefhebber zijn hart kan ophalen. Hier fladderen puffins vrij rond en kun je genieten van een unieke biodiversiteit op een klein eiland. Dit is dé plek om de natuurpracht van IJsland in zijn puurste vorm te ervaren.

Bezoek Vigur Island en ontdek zelf waarom dit eiland zo bijzonder is.

En los van al het wildlife is voelt het ook echt als een stukje IJsland, met de kleurrijke boerderij die midden op het eiland pronkt. Oh en vergeet vooral ook niet om een stukje te eten van de (gratis) lekkere rabarber taart in het kleine restaurantje op het eiland.








 

Comments


Kusjes van ons

  • Facebook
  • Pinterest
  • Instagram

Meest populaire blogs

bottom of page